Windows 11-installatie zonder enige bloatware, twee muisklikken werk

Source: https://nl.hardware.info/nieuws/85973/windows-11-installatie-zonder-enige-bloatware-twee-muisklikken-werk

Ook besturingssystemen voor de pc moeten er meer en meer aan geloven. Reclames, maar ook zogenaamde bloatware. Bloatware is software die meestal geleverd wordt door andere partijen dan die het product dat je gekocht hebt hebben gemaakt. Vaak zijn de functies van de bloat ook irrelevant. Een goed voorbeeld is een spel als Candycrush in de Windows 11-installatie. Hoewel aan het eind van de installatierit het vaak vrij makkelijk te verwijderen is, is er ook een betere manier: bloatware helemaal niet installeren. Dit kan op een hele simpele manier geregeld worden met Windows 11-installaties. Het kost twee muisklikken tijdens de installatieprocedure.

Als tijdens de installatie van Windows 11 de regio (region) op ‘English (World)’ wordt gezet, of op ‘English (Europe)’ dan wordt geen van de bloatware die Microsoft van plan was te gaan installeren op het systeem gezet. Microsoft zegt zich bewust te zijn van de situatie en er naar te kijken.

De Windows Installer en de oobe weten zich geen raad met de taalcodes voor wereldEngels (‘en-001’) en europeesEngels (‘en-150’) en slaan deze stap middels een foutcode dan maar over. De foutcode kan simpelweg weggeklikt worden door op ‘overslaan’ (skip) te klikken. Daarna gaat de installatie van Windows 11 verder.

De taalcodes worden gebruikt door websites, applicaties en besturingssystemen zoals Windows om datum- en tijdformaatsinformatie bij te houden. De namen van de taalcodes voor deze twee regionen volgen niet de normale nummering en zowel Microsoft als zijn programmatuur weten er simpelweg geen raad mee. Er wordt in plaats daarvan een Out Of Box Experience-foutcode gegenereerd en daar kan met een muisklik aan voorbijgegaan worden.

Als gebruikers graag apps zoals de Microsoft Store gebruiken, moeten ze de regio na installatie in de normale instellingen wel weer op de juiste zetten. Uiteraard werkt dit trucje ook alleen voor Windows-bloat en niet voor bloatware van bijvoorbeeld de oem waar de computer vandaan komt.

Close Menu